Leiväntuoksua ja pakkasta

January 9, 2016

Ihanaa kun lopulta pakkaset saapuivat tännekin! Ihan hurjaa lähes kolmeakymmentä astetta ei olisi ta

rvittu mutta parempi sekin kuin jatkuva kura ja vesisade! Pellettilämmitys on ollut tiukoilla kun tätä vanhaa taloa on pidetty lämpimänä! (no pakko tunnustaa, että varmuuden vuoksi hain taas vähän öljyä varastoon, jos vaikka pellitti ei olisi yksin riittänyt!!)

 

 

Tontin päässä oleva valtaojakin on jo melkein kokonaan jäässä. Sen verran siinä on kuitenkin virtausta, ettei jää ole vielä kovin paksua. En uskaltaisi mennä sinne kävelemään niinkuin tein pihalammen jäällä! Siinä on ihanan tasainen paksu jää - huomenna, jos pakkanen laskee kymmeneen asteeseen, kaivan hokkarit esille ja menen luistelemaan!!

Viime talvena luistelimme tammikuun iltoina kunnes vesi sade taas sulatti jään niin sohjoksi,ettei siinä sen jälkeen enää luistanut.

 

Toinen hauska harrastus tänä talvena on ollut uusi villitys: saippuakuplien puhalteleminen ulkona pakkasessa. Ei sitäkään montaa tuntia tee, mutta kun pakkasta on yli 20 astetta ei pihalla oikein mikään muukaan innosta!

 

Sen sijaan pakkanen on ollut loistava tekosyy leipomiseen - uuni lämmittää vähän muutakin taloa ja jo pelkkä paistuvan leivän tuoksi lämmittää! Tänään jäi aamupalalta taas vähän kaurapuuro

a ja siitä sitten leivoin sämpylöitä! Ja kokeilin tehdä pita-leipiäkin, kun jossain television ruokaohjelmassa taas kehuttiin pita-leipää maailman parhaaksi leiväksi.... no, kyllä niistä vaan tosi hyviä tulikin (possunpaisti, majoneesi, sipuli, suolakurkku täytteellä).

Ja koska oli jäänyt muutama keitetty kananmunakin oli pakko kokeilla onnistuisiko kananmunan upottaminen sämpylään - kuten kuvasta näkyy, onnistui se, vähän kauemmin vaan olisi saanut olla uunissa.

 

Ehkä minut on jotenkin lapsena pilattu hyvällä leivällä, tai meillä on aina tuoksunut vastaleivottu pulla - mikä sen sitten tekeekin, vastapaistetun leivän tuoksu on  mielestäni vaan niin vastustamattoman kodikas ja onnellinen tuoksu. Siinä kiteytyy kaikki hyvä mitä keittiöstä tulee, kaikki lämpö ja rakkaus ja tyytyväisyys. Joku innostuu suklaaleivonnaisista, joku ranskalaisesta keittiöstä, minä rakastan leipää! No, kyllä keitot on melkein yhtä ihania, muttei aivan....

Ehkä parasta mitä voin kuvitella on sitten höyryävän kuuma keitto ja lämmin leipä....

Nyt täytyy selvästikin lähteä keittämään soppaa.... Mikä tämän ihanampaa voisi olla: pakkasella tehty pieni kävelylenkki, tuoretta leipää ja vielä mausteista, kuumaa keittoa!!! 

 

 

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

September 9, 2019

January 1, 2018

November 29, 2017

July 19, 2017

December 25, 2016

April 25, 2016

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Majatalo Myötätuuli  Proudly created with Wix.com

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • w-googleplus
  • w-youtube