Kiinnostava kesä - jälleen kerran

July 9, 2017

Suomi on viettänyt syntymäpäiviä koko vuoden - 100-vuotta on todellakin juhlimisen arvoinen luku! Somero on samalla viettänyt sataviiskyt- vuotta- kuntana juhliaan. Eli koko alkuvuosi on täällä ollut täynnä toinen toistaan seuraavia, toinen toistaan mukavampia tilaisuuksia. Eikä loppua näy!! Samalla se tarkoittaa valtavaa kiireettä ja tohinaa ympäri kaupunkia! 

 

Majatalo on kantanut kortensa kekoon ja meillä on osallistuttu milloin mihinkin projektiin. Tärkein oma projekti on ollut meidän oman teatterin, Myötätuulen teatterin, paikan siirto toiseen päähän pihaa ja katsomon kattaminen.  Vaikkei tänä vuonna esitysten aikana kauheasti satanutkaan, oli katon rakentaminen silti tärkea juttu. Se suojaa myös auringolta ja helpottaa monella tavalla yleisön elämää. Ja niinkuin Mamma tämän kesän näytelmässä useasti totesi: Kun koskaan ei voi tietää - jos vaikka koko ensikesän sataa!!!

 

Mutta lämmintä ei meilläkään ole ollut - tuntuu, että kesä unohti, että sen piti tänäkin vuonna tulla ja nyt vasta heinäkuussa havahtui lämmittämään tämänkin osan maapalloa. Toisaalta siinä on ollut se etu, että kukat on kukkineet tosi pitkään ja kun vettä sataa usein, ei majatalon emännän tarvitse

 paljon kastella! Mutta soisin silti kesän olevan vähän lämpöisempi!!!  Jotenkin suomalaiset taitavat olla sellainen rotu, että liikkeelle lähdetään vasta helteellä ja viileät päivät vietetään kotona villasukat jalassa, kirja kädessä ja kahvikuppi toisessa (vaikka täytyy myöntää, että hyvältä sekin kuulostaa)!

 

 

Nostagiaviikko, suviheinäviikot, seiväskarnevaalit, kesäteatteri, Ol'hollilla - siinä ne taitavat olla ne minun rakkaimmat Somero-kesän elementit  (ei missään paremmuusjärjestyksessä). Luultavasti samat jutut ensivuonna. Uusilla mausteilla mutta yhtä ihanina. Jotenkin ne niin sopivat Someron maalaismaisemaan ja mentaliteettiin. Vielä johonkin väliin lavatanssit (keskiviikosta -sunnuntaihinhan täällä kesäisin tanssitaan) ja jäätelötötteröt (vaikkei meiltä enää saakaan eteläsuomen suurimpia tötteröitä) . Kun tähän lisätään kaikki ihanat konsertit ja näyttelyt ja piknikit ja katutanssit ja.. niinpä. Listasta tulee aika pitkä. Täällä voi oikeasti sanoa, että jokaiselle jotakin. Meillä on hiljaisuutta ja säpinää, tapahtumia ja rauhaa. Ihan miten haluatte. Mahtavaa olla kesä(kin) Somerolla!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

September 9, 2019

January 1, 2018

November 29, 2017

July 19, 2017

December 25, 2016

April 25, 2016

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload