Miten valitsen hotellin?

November 29, 2017

Aina välillä joku asiakkaista kyselee, miten itse valitsen hotellin kun matkustan. Hyvä kysymys! Tässä muutama vihjeeni muillekin:

 

Ensimmäinen lähtökohta majoituspaikan valintaani on tietysti omat tarpeeni - miksi matkustan? Mitä odotan majoitukselta? Jos haluan nukkua hyvin ja rauhassa, en todellakaan etsi hotellia keskikaupungilta. Jos taas haluan kävellä kaupasta ja ravintolasta toiseen, keskikaupunki sijaintina kuulostaa loistavalta! Jos kuljen omalla autolla, ei 15-minuutin ajomatka tunnu missään ja voin valita rauhallisemman majoituksen juuri sieltä mistä haluan! Jos haluan nauttia maisemista, luonnosta ja ehkä lenkkeillä - vähän rauhallisempi sijainti on yleensä hyvä valinta!

 

 

Hinta on tärkeä asia monelle meistä - niin minullekin. Tähän ikään tulleena olen jo käsittänyt, että kaikista halvin on harvoin se paras. Jos maksan alle 50€ yöltä, en odota majoitukselta oikeastaan yhtään mitään. Todellakaan. Yllätyn iloisesti jos todella halpa hotelli on siisti, rauhallinen, kodikas tai ehjä. Jos haluan hyvälaatuisen majoituksen, käsitän, että joudun maksamaan siitä yleensä yli 50€ yöltä!!

 

Mikään ei ole nykyään helpompaa kuin lukea muiden matkailijoiden arvioita kohteesta. Totta kai luen niitä!! Mutta ymmärrän jättää huonoimmat ja parhaimmat omaan arvoonsa ja luottaa keskiarvoon.

 Äärimielipiteet harvoin kohtaavat omiani missään asiassa - tuskin siis matkustaessakaan! Mutta jos kaikki, tai suurin osa, arvioijista kehuvat kohdetta, se varmasti on mukava ja jos taas melkein kaikki haukkuvat, en ehkä ota riskiä:)

 

Mutta sen verran vanhanaikainen olen, että käyn kyllä ihan itse kohteen nettisivuilla katsomassa. Jos nettisivut on huonosti hoidettu, vanhentuneet, tai muuten vaan ärsyttävät, en valitse kohdetta. Jos joudun valitsemaan kahden loistavan vaihtoehdon välillä - käyn vielä kurkkaamassa sosiaalisen median puolelle millaisia kuvia ja kommentteja löytyy.  Tätä kautta pääsen vähän niinkuin 'sisäkautta' tutustumaan majoituspaikkaan ja henkilöstöön jo etukäteen ja tiedän näyttääkö se minulle sopivalta paikalta.

 

Mutta jos tarkoituksenani on mennä hotelliin yömyöhällä ja lähteä pois aikaisin aamulla - en ehkä ihan hirveästi tutustu hotelliin - tarkistan vaan ,että se on sopivan matkanpäässä ja hiljainen, että sen pienen hetken minkä ehdin huoneessa olemaan saan nukkua rauhassa!!!

 

Täytyy myöntää, että tosi harvoin olen pettynyt -  päinvastoin. Usein löytyy hurmaavia ja persoonallisia majataloja, hotelleja ja  B&Btä kun uskaltaa lähteä isojen ketjuhotellien ulkopuolelle. Mutta jos haluaa varmasti sitä samaa mitä on ennenkin saanut - ketjuhotelli on ihan hyvä vaihtoehto. Tosin en rehellisesti sanottuna ole varannut itselleni vuosikausiin ketjuhotellia! Silloin kun reissaan, haluan kokea uutta ja nähdä uutta, joten  pienet yksityiset majapaikat ovat ehdottomasti listani kärjessä!! 

 

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

September 9, 2019

January 1, 2018

November 29, 2017

July 19, 2017

December 25, 2016

April 25, 2016

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Majatalo Myötätuuli  Proudly created with Wix.com

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • w-googleplus
  • w-youtube