Syksy tulee aina, onneksi

September 9, 2019

Kiireisen kesän jälkeen on ihana huomata, että taas tulee syksy: Aroniapensaat punastuvat, pakastimet täyttyvät mehuista ja hilloista, ikkunat täytyy pestä ja kaikki on niin kuin aina syksyllä.  Kun kesällä on oikein paljon tohinaa ja askeleet kääntyvät melkein juoksuksi, on ihana ajatella, että sitten syksyllä levätään. Kun aurinko porottaa ja kuumentaa ja kaikki ikkunat on pidettävä auki,että edes vähän viilenisi, niin ajatus koleasta syksystä tuo lohtua.

 

Nyt on se SYKSY! Nyt on se aika kun voi laittaa villasukat jalkaan, ikkunat kiinni, valot päälle ja pihatuikkuihin valot!  Miten se aina onkin niin juhlallista? On mahtavaa seurata naamakirjasta kun ihmiset laittavat sinne kuvia ensimmäisistä tulista takoissa, kynttilöissä ja pihamaalla. Ihan kuin elävä tuli jotenkin lohduttaisi kesällä väsyneitä. Ja niinhän se tekeekin. Monien vihreidensävyjen jälkeen maisema täyttyy keltaisen oranssista ja viljpeltojen kulta täyttää meidän aukean. Kuivurien humina ja traktorien pärinä täyttävät muuten hiljaen kylänraitin ja muuttulintujen äänekäs keskustelu kuuluu kauas!

 

Ihanaa päästä sienimetsään ja puolukkametsään ja yleensä vaan syksyiseen metsään haistamaan ja kokemaan kostea, täyteläinen metsä. Onneksi tieteentekijätkin jo ovat huomanneet metsän arvon ihmisen hyvinvoinnille ja luovuudelle. Odotan vaan innolla millloin  lääkärit alkavat kirjoitattamaan reseptejä metsässä liikkumisesta kipulääkkeen sijaan!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

September 9, 2019

January 1, 2018

November 29, 2017

July 19, 2017

December 25, 2016

April 25, 2016

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Majatalo Myötätuuli  Proudly created with Wix.com

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • w-googleplus
  • w-youtube