top of page

MYÖTÄTUULI ON UNELMIEN TÄYTTYMYS

IMG_5898.JPG

Majatalo Myötätuuli on unelmien täyttymys. Ei ainoastaan minun unelmieni, vaan kokonaisen kylän. Majatalo nimittäin rakennettiin alun perin kansakouluksi. 50-luvulla Jurvalan kylän Kauraketoon haluttiin kansakoulu tuomaan sivistystä ja iloa kylän lapsille. Rakentamisen mahdollistamiseksi pidettiin tukkitalkoot ja koko kylä osallistui koulun rakentamiseen.

 

Kun lapset sitten kylillä vähenivät lopetettiin tämäkin kyläkoulu. Mutta unelma ei kuollut, se vain muutti muotoaan. Anneli oli jo pitkään haaveillut omasta vanhainkodista ja nyt tyhjentyneeseen koulurakennukseen hän sen miehensä kanssa perusti. Syntyi Iltatuuli, unelmahoitokoti vanhuksille! Annelin ja Eeron unelma kukoisti lähes kaksikymmentä vuotta, täyttäen samalla monen asukkaan unelmaa onnellisesta vanhuudesta

.

Säädösten muuttuessa ja asettaessa Iltatuulen mahdottomien vaatimusten eteen oli aika lopettaa vanhainkoti – mutta miten kävisi talon? Nyt oli minun unelmani vuoro! Olen aina haaveillut omasta koulusta ja hotellista – miten mahtavaa, että sopiva talo löytyi juuri kotimme naapurista – rakkaudella vaalittu vanha kansakoulu – täydellinen hotelliksi!!! Tuuli vain hieman kääntyi Kaurakedossa ja Iltatuulesta tuli Myötätuuli!

 

Nyt Myötätuuli on hotellin lisäksi myös mahdollisuus monien unelmien täyttymiseen: kurssitoimintamme perusajatus on, että se rohkaisee ihmisiä löytämään vahvuutensa ja täyttämään unelmansa. Piirustuskursseilla oppivat piirtämään juuri ne, jotka ovat aina uskoneet etteivät opi piirtämään, teatterikurssilla rohkeutta saavat juuri ne, jotka ovat aina uskoneet etteivät pysty yleisön eteen menemään tai puheita pitämään, kielikursseilla oppivat puhumaan juuri ne, jotka uskovat ettei heillä ainakaan ole kielipäätä ja voimaantumiskursseilla rohkeutta saavat ne,  jotka ovat epäilleet oikeuttaan uskoa itseensä tai tavoitella unelmiaan.

Minkä unelmasi voimme auttaa sinua toteuttamaan?

 

Olla-Riitta Mäkelä, yrittäjä

Arvomme

Luonnonmukaisuus on Myötätuulessa tärkeä arvo. Käytämme mahdollisimman paljon luomuelintarvikkeita: kaikki käyttämämme kananmunat ovat luomua, puurot keitämme luomuryyneistä, maito on luomua,   samoin myös jauhot, vihannekset ja kasvikset ovat luomua aina kun mahdollista. Marjat ja sienet  keräämme itse  ja tietenkin kompostoimme biojätteet!

 

Lämmityksessä käytämme uusiutuvaa energiaa, pellettiä, ja pyykit kuivatamme perinteisesti pyykkinarulla kuivaajan sijaan.

                                            

Hyväntekeväisyys

Hyväntekeväisyys:

                                           

Meille on tärkeää, että pystymme vaikuttamaan myös ympäristömme hyvinvointiin. Siksi teatterimme pitää joka kesä ilmaisnäytöksen ja alle 18- vuotiaat pääsevät kesäteatteriin ilmaiseksi.

Pyrimme tekemään hyväntekeväisyyttä ympäristömme kanssa aina kun se on mahdollista

bottom of page